CEPAGE : 85% Merlot ; 10% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
CULTURE EN OPVOEDING : Verantwoorde teelt, handmatige bladverwijdering, groene oogst. Vinificatie in thermoregulierte betonnen tanks. Malolactische fermentatie in eiken vaten. Rijping in nieuwe vaten. LABEL HVE 3
2018 : J SUCKLING : 92-93/100 «Hart van rijpe vruchten, altijd fris en lineair. Gemiddeld vol met stevige en zijdezachte tannines.
2016 : WINE ENTHUSIAST : 93/100 «Afkomstig van de oudste wijnstokken van dit domein, is het een rijpe en geconcentreerde wijn. 18 maanden gerijpt in vat, heeft het een krachtige geroosterde en kruidige karakter ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag nog steeds domineert. Maar met de sterke fruitigheid en zuurheid, zal het zich ontwikkelen tot een indrukwekkende wijn.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Het is een prachtige wijn met tonen van chocolade en zwarte bessen. Gemiddeld vol en op het fruit. Het is fantastisch! »
2015 : WINE ENTHUSIAST 92/100
2014 : J. SUCKLING : 93/100
2012 : J. SUCKLING : 91/100
Eigenaren: Jean Pierre & Philippe Rivière
Consultant: Stéphane Derenoncourt
Locatie: Gelegen in de gemeente Saint Emilion
Oppervlakte: 4 Ha
Bodem: klei-kalksteen
ORIGINE
Vin Clairet Bordeaux
Le Château Cazeau beschikt over een prachtige Girondine chartreuse waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. Het is ideaal gelegen in Gornac, aan een van de oudste wegen van de Entre-Deux-Mers, op slechts enkele kilometers ten oosten van Sauveterre de Guyenne. Zijn wijngaard van meer dan 300 hectare, waarvan 6 zijn gewijd aan de productie van deze rosé, profiteert van een uitzonderlijke ligging op klei-kalkachtige heuvels die tot 110 meter hoogte reiken en voornamelijk op het zuiden zijn gericht. Rondom het kasteel zijn de wijngaarden zorgvuldig verdeeld tussen rode en witte druivensoorten, afhankelijk van de terroirs. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar worden ze met zorg, op traditionele wijze en met respect voor hun omgeving, verbouwd. De ruime kelder is uitgerust met alle moderne faciliteiten (temperatuurcontrole, pneumatische persen, micro-oxygenatie) die nodig zijn voor het maken van grote wijnen.
Commentaar
Pierre Jean, de 7e generatie van een familie van wijnbouwers, kocht Château Lapelletrie in 1930 om zijn droom te verwezenlijken. Vandaag de dag wordt dit ongeveer 10 hectare grote eigendom geleid door zijn kleindochter, Anne Biscaye, de 9e generatie, in een familiale geest. Ze heeft zich ingezet voor een vrijwillige aanpak van prestaties, ter bescherming van het milieu, terwijl ze een hoge kwaliteitsnorm behoudt. Ze past zachte vinificatie toe, bijna als een infusie, om alleen het beste uit de druiven te halen.
Proeverij
In het glas vinden we een wijn van goede kwaliteit, met een heldere kleur, een expressieve en delicate neus. Mooie robijnrode kleur. De neus is fruitig met een vleugje vanille, de aanzet is soepel, rond in de mond, gevolgd door vlezige, zijdezachte en fluweelachtige tannines. Goede balans, een wijn in volledige harmonie.
Druivenrassen: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Producent: Familie Biscaye in Saint-Christophe-des-Bardes (33330)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2019
Engels naar Frans vertaalservices door een ISO 9001/EN 15038 gecertificeerd vertaalbureau dat gespecialiseerd is in Engelse naar Franse vertalingen. Wij werken uitsluitend met professionele moedertaalsprekers van het Engels naar het Frans, die een universitaire graad hebben en minstens drie jaar ervaring als fulltime technische vertalers van het Engels naar het Frans. Wij zullen de Engelse naar Franse vertaling van uw documenten toewijzen aan een moedertaalvertaler die woont in het land waar de Engels-Franse vertaling zal worden gebruikt: Frankrijk, Canada, Franstalige Afrikaanse landen, enz. Engelse vertaling naar het Frans.
TERROIR & ESTATE
Zandige mergel en kobalt, stenige bodem.
Mediterraan klimaat, beïnvloed door de Mistral-wind.
Biologische wijngaard gelegen nabij het dorp Visan.
DRUIVENVARIËTEN
Grenache 85%
Mourvèdre 10%
Syrah 5%
WIJNMAKING
Handmatige oogst, gedeeltelijk ontsteeld.
Maceratie van ongeveer 2 weken.
Volledig gerijpt in vaten op fijne droesem voor botteling (ongefilterd).
PROEFNOTITIES
Deze wijn heeft een elegante robijn-paarse kleur. De neus onthult aroma's van zwarte bessen en kersen.
De smaak is goed in balans met volle tannines en tonen van zwarte vruchten en drop.
Uitstekende combinatie met Mediterraanse gerechten, wit vlees, mild gekruide gerechten (bijv. paella of curry) en rood vlees.
Legendarische Grands Crus, uitzonderlijke châteaux ...
In onze kelders, in het hart van de Medoc, liggen de meest prestigieuze etiketten uit Bordeaux en de rest van de wereld, oude en gewaardeerde jaargangen.
Wij kunnen meer dan 200 Crus Classés aanbieden, die 10 tot 15 verschillende jaargangen dekken, een lijst die dagelijks wordt bijgewerkt om te voldoen aan de verwachtingen van verschillende nationale en internationale klanten.
Deze wijnen worden "en-primeur" (futures) aangeboden. Een bepaalde hoeveelheid zal beschikbaar worden gesteld voor verkoop zodra de wijnen gebotteld zijn.
De Grand Vin du Château Bel-Air La Royère indrukwekkend door zijn aromatische rijkdom en perfecte balans. Voluptueuze tonen van zwarte vruchten (cassis, pruim, braam, enz.) komen naar voren in de mond, vergezeld van zachte specerijen (peper, kruidnagel, zoethout, enz.) en benadrukt door een zeer charmante houttoets die aan vanille doet denken met veel gulzigheid. De proeverij eindigt met een zeer mooie lengte. Een hoogwaardige cuvée met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die perfect past bij rood vlees!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivensoorten: 65% Merlot, 35% Malbec
AOC: Blaye Côtes de Bordeaux
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2028
Serveertemperatuur: 16-18°C
Op de uitstekende basis van onze cuvée van macabeo en parellada, verhogen we het suikergehalte in deze cava om rondheid en finesse te bieden voor die consumenten die op zoek zijn naar een product dat niet zo droog is als de Brut Nature.
Druivensoorten: Macabeo 70%, Parellada 30%
Alcoholpercentage: 11,75% vol
Suikers: 10 gr/L.
Rijping, afhankelijk van de partij tussen 9 en 25 maanden
Vignoble : Helemaal in het zuiden van de Bourgogne, aan de grens met de Beaujolais, strekt het gebied van de appellatie zich uit over dat van het dorp. Het dorp Saint-Vérand heeft een "d", de appellatie niet, omdat deze wordt geoogst uit zes dorpen. Het dateert uit 1971, het is de op één na laatste appellatie die in de regio Mâconnais is toegekend.
Viticulture :
De bodem : een Jura-kalksteen die de kalklagen van de Côte-d'Or verlengt, ideaal voor Chardonnay.
Plantdichtheid : 8.500 stokken/hectare.
Snoei : Guyot.
Oogst : Handmatig.
Opbrengsten : 55 tot 65 hl/ha, waardoor de druiven de nuances van onze terroir kunnen onthullen.
Vinificatie : Zeer langzame persing, om het fruit te respecteren. De laatste perssappen worden niet behouden.
Rijping : In tank gedurende 6 tot 8 maanden. Gedurende het hele proces worden de beslissingen voornamelijk genomen op basis van proeverijen. Deze gegevens worden natuurlijk aangevuld met technische analyses. Zoals voor alle wijnen van het domein.
ORIGINE
Rode Wijn Bordeaux
Château Grandefont, met een wijngaard die zich over 45 hectare uitstrekt, ligt aan de linkeroever van de Dordogne in Saint-Avit-Saint-Nazaire.
Oorspronkelijk beplant met fruitbomen, werd het landgoed in de jaren '60 geleidelijk omgevormd tot een wijngaard. De wijngaard, gelegen op de voormalige rivierbedding, heeft een bijzonder grindachtige bodem en profiteert van een microklimaat door de nabijheid van de rivier. Het eigendom, waarvan de naam
ORIGINE
Rode Wijn Bordeaux Supérieur
Een tweede wijn van Château Guillaume Blanc, Château Prieuré Guillaume komt van een zorgvuldig geselecteerde perceel van 15 hectare. Cabernet Sauvignon is geplant in het grindachtige deel, terwijl Merlot is geplant in het klei-kalksteen gedeelte. Dit stelt de druiven in staat om hun kenmerken volledig tot uiting te brengen. Deze Bordeaux, gecertificeerd als Agriculture Raisonnée (Redelijke Landbouw) en Haute Valeur Environnementale (Niveau 3), heeft zorgvuldige aandacht gekregen van wijngaard tot wijnmakerij. Het doel bij de vinificatie en rijping is om een gourmand en licht karakter te bereiken.
VINIFICATIE
Bessen Sorteren
Traditionele Vinificatie
Rijping gedurende enkele maanden in Eiken Vaten
DRUIVENSOORTEN
Merlot
Cabernet Sauvignon
PROEFNOTITIES
Intense en briljante kersrode kleur.
Fijne en aangename neus met rode en zwarte vruchten.
Fruitige, soepele en ronde mond ondersteund door gesmolten tannines met een lichte hint van drop.
ORIGINE
Mousserende Wijn Bordeaux Crémant Blanc
Château Cazeau beschikt over een prachtige Girondine chartreuse, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. Het is ideaal gelegen in Gornac, langs een van de oudste routes van de Entre-Deux-Mers regio, slechts enkele kilometers ten oosten van Sauveterre de Guyenne.
Wijngaard beslaat meer dan 300 hectare en profiteert van een uitzonderlijke ligging op klei-kalksteenhellingen die een hoogte van 110 meter bereiken, met voornamelijk een zuidelijke blootstelling. De wijnstokken, rondom het château geplant, zijn zorgvuldig verdeeld tussen rode en witte druivensoorten afhankelijk van de terroirs.
Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar worden de wijnstokken zorgvuldig gecultiveerd met traditionele methoden, met respect voor het milieu. De grote wijnmakerij is uitgerust met alle moderne faciliteiten (temperatuurregeling, pneumatische persen, micro-oxygenatie) die nodig zijn voor het produceren van fijne wijnen.
{"ORIGIN":"ORIGINE\n\nRode Wijn, Saint-Julien Appellation\n\nIn bezit van de gerenommeerde familie Meffre, bevindt Château Lalande rode wijn zich in Saint-Julien de Beychevelle langs de beroemde Route des Grands Vins. Tot de overname in 1964 maakte de wijngaard deel uit van Château Lagrange, een Grand Cru Classé in 1855. Het landgoed beslaat 15,5 hectare.\n\nVINIFICATIE\n\n Beperkte opbrengsten\n Handgeplukt op optimale rijpheid\n Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur\n Vinificatie per perceel\n Lange vatrijping van 3 weken\n Malolactische fermentatie in vaten\n Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden\n\nDruivensoorten\n\n 50% Cabernet Sauvignon\n 50% Merlot\n\nPROEFNOTITIES\n\nMet een prachtige, heldere granaatkleurige robe onthult Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De mond biedt een soepele en ronde aanzet, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines."}
Tegelijkertijd richt J. Petit-Laroche op de plaatsen "MAUCAILLOU" en "CAUBET", op anderhalve hectare, een nieuw wijnbedrijf op dat de naam Château MAUCAILLOU zal dragen.
"MAUCAILLOU" betekent "slechte stenen", zoals de boeren in de middeleeuwen het begrepen, omdat dit soort gravelachtige percelen ongeschikt was voor enige graanteelt, de belangrijkste bron van levensonderhoud in die tijd. Later realiseerde men zich dat deze heuvels van grind een voorkeurs terroir vormden voor wijnen van hoge expressie.
Zo is MAUCAILLOU geboren, een wijnkasteel vol talent, aangezien zijn wijnen sinds 1889 regelmatig in de schijnwerpers staan, wereldwijd, tijdens wedstrijden en "blinde proeverijen" tussen professionals.
Commentaar
Château d'Arcins is vandaag de dag een van de oudste domeinen van de Haut-Médoc, opgericht door de Orde van de Tempeliers in de 14e eeuw. De legende lijkt de oorsprong van de naam Arcins toe te schrijven aan de aanwezigheid van een Ridder van Ars op het moment dat de gemeente een commande van de Orde van Malta huisvestte in 1300. Net als de Grands Crus Classés van de Médoc profiteert de wijngaard van een aanplant van 9.600 stokken/hectare en twee grote complementaire terroirs (grind en klei-kalk).
Proeverij
De stijl van Château d’Arcins is vol smakelijke rondingen. In de neus ontdekken we geconcentreerde aroma's van rode vruchten, specerijen nuanceren door geuren van sinaasappelschil. De smaken zijn harmonieus samengevoegd en geven ruimte aan een lichaam dat weelderig, vervolgens warm en uiteindelijk gestructureerd is. Deze wijn van mooie omvang past perfect bij zijn medocain terroir.
Druivensoorten: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Producent: Chateaux Castel in Arcins (33460)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Le Château La Croix de Marbuzet heeft een wijngaard van 7,5 hectare. De terroir van Saint-Estèphe dankt zijn nobelheid aan de structuur van zijn bodems, een grindplateau dat uitkijkt over de Gironde en goede drainage-eigenschappen heeft. Op het oppervlak geven deze bodems die typisch lichte indruk die zo kenmerkend is voor de Médoc. Maar dieper gelegen zorgt een laag van kalkhoudende marne voor de essentiële voedingsstoffen die de wijnen hun typiciteit geven. De bodem bestaat uit Garonne-grind. De rijping van de wijnen vindt plaats gedurende 12 maanden in vaten, waarvan 25% nieuw.
Zijn heldere en glanzende robijnrode kleur belooft een zeer aangename proeverij. De neus is complex, en de geuren van zwarte kers, bloem en pruimen vermengen zich met tonen van toast en geroosterde hazelnoot. Deze wijn biedt een mooie soepelheid in de mond met een zeer fijne balans, gecombineerd met subtiele parfums van bosgrond en tabaksbladeren in een finale met harmonieuze tannines voor een profiel dat geheel in elegantie is.
Druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%)
Producent: Familie Soliveres in Saint-Estèphe (33180)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2020
{"Commentaar":"De wijngaard van Château Les Essarts beslaat veertien hectare in het hart van de appellatie Lussac Saint Emilion. Het strekt zich uit over een groot kleiplateau met gebieden van silicaatgrind. De ondergrond bestaat uit klei en ijzerhoudende schalie. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar. Bladverwijdering en uitdunning worden uitgevoerd op basis van de behoeften. De vinificatie is traditioneel in een moderne kelder.\n\nProeverij\nDiep karmijnrode kleur. Zeer licht mentholachtige aroma's en rode vruchten. De mond is soepel, met smaken van gekookte vruchten, en benadrukt door een mooie houttoets.\n\nDruivenrassen: Merlot (70%), Cabernet Franc (10%), Malbec (20%)\nProducent: Familie Gillet in Lussac (33570)\nFormaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2019"}
Commentaar
Het Château Le Bruilleau is een familiebezit sinds vier generaties, geleid door Nadine en Serge Bedicheau, waarvan de wijngaard meer dan tien hectare aan wijnstokken beslaat, waaronder 2 hectare wit, in de appellatie Pessac-Léognan, in de regio Bordeaux. Bij Château Le Bruilleau zijn de oogsten handmatig en krijgen alle wijnstokken de beste zorg. De rijping van de rode wijnen van het domein duurt minimaal 12 maanden. Als kleine exploitatie binnen de grote domeinen van de appellatie Pessac-Léognan, worden de wijnen van Château Le Bruilleau regelmatig onderscheiden door de pers vanwege hun kwaliteit.
Proeverij
Krachtige neus van rijpe rode en zwarte vruchten, tonen van leer en ceder, volle mond, met duidelijke, goed aanwezige tannines en een mooie lengte. Een goede structuur.
Druivensoorten: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)
Producent: Familie Bédicheau in Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Commentaar
Ideaal gelegen op mooie Garonne-gronden, beslaat de Cru Classé van Margaux 100 hectare wijngaard: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, met een aanvulling van cabernet franc en petit verdot. Sinds 1995 wordt het domein geleid door de familie Albada Jelgersma, die haar zoektocht naar uitmuntendheid voortzet dankzij de dynamiek van Alexander van Beek.
Proeverij
Château Giscours onthult zich in een mooie granaatkleur. Deze wijn heeft een subtiele neus met tonen van bosgrond en rode vruchten. Deze aroma's van cassis en kers komen ook terug in de mond. De smaak is evenwichtig, met een interessant potentieel, een mooie structuur en karaktervolle tannines.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%)
Producent: Familie Albada Jelgersma in Labarde (33460)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2013
De Pinot Noir is de enige druivensoort die voor deze wijn wordt verbouwd. De wijngaarden bevinden zich tussen Buxy en Saint Gengoux le National en liggen meestal op een helling. De bodems zijn ondiep en luchtig. De gronden zijn zeer steenvrij, ideaal voor de Pinot Noir. In de zomer houden de stenen de warmte vast en geven deze weer af aan de wijnstok. Deze stenen versnellen zo de rijping van de druiven.
De druiven komen van klei-kalkhoudende bodems met een kalkrijke dominantie van de Côte Chalonnaise. De hellingen zijn zacht en gericht op het Oosten tot Zuid-Oosten.
Veroudering
De vinificatie begint in roestvrijstalen tanks en gaat vervolgens verder in eiken vaten. De duur in vat varieert afhankelijk van de jaargangen.
Karakter van de wijn
Mooie heldere rode kleur met robijnrode reflecties, de neus opent zich met de typische rode vruchten van de Pinot Noir (cassis, griotte, kruisbes) met rokerige tonen, humus en soms dierlijke noten. Rijk en complex, de textuur is stevig met zachte en elegante tannines. Mooi evenwicht.
Combinaties van gerechten en wijnen
Paarse robe.
Intense noten van zure kersen en zwarte bessen.
Zacht en vlezig, de mond is zijdezacht met hints van specerijen en drop. De tannines zijn fijn, de afdronk is aanhoudend.
Opmerking
In 1869 werkt Edmond Addé, erkend door de Franse landbouwsector met de titel "Ridder van het domein", aan de selectie van hoogwaardige druivensoorten en de ontwikkeling van de wijngaard van Château Preuillac. Al in 1879 wint de wijngaard verschillende medailles en prijzen. In 1932 wordt het opgenomen in de classificatie van Crus Bourgeois die dat jaar is opgericht. Raymond Bouët onderneemt een grote reorganisatie van de wijngaard, de bouw van een wijnkelder en een ondergrondse kelder die in 1975 in gebruik werd genomen. De ondergrondse kelder van 200 m2, in de stijl van de 18e eeuw, is een unieke structuur geworden in de appellatie Médoc. De families Mau en Dirkzwager hebben het domein in 1998 met succes overgenomen. Er zijn belangrijke renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in de hele kelder en in de wijngaard, wat Château Preuillac aanmoedigt om te schitteren en uit te blinken in het nastreven van zijn doelen.
Druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Producent: Familie Mau in Lesparre (33340)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015
Commentaar
Château Gaudin is een familiebezit sinds 1901. Van 4 hectare in die tijd, heeft het domein dankzij 3 opeenvolgende generaties nu 11 hectare prachtige wijngaarden waarvan de gemiddelde leeftijd 40 jaar is. Château Gaudin is gelegen in Pauillac in het Médoc in de Gironde. Deze wijngaard profiteert van een zeer bevoorrechte ligging, omdat het is aangelegd op de grindheuvels van het dorp Saint-Lambert in de gemeente Pauillac, omringd door wijngaarden van prestigieuze crus.
Proeverij
De neus van Château Gaudin is fijn, krachtig en complex; rode en zwarte vruchten, gevolgd door vanille en leer, om uiteindelijk plaats te maken voor de opvoedingsnoten (specerijen, zoethout, vanille en eik). In de mond is de omvang van deze wijn indrukwekkend. De aanzet is soepel en krachtig tegelijk, de structuur onthult zich geleidelijk, ze is diep, zeer verfijnd, krachtig en vol van smaak, de tannines zijn van een zeldzame elegantie terwijl ze stevig, fijn en met een onnavolgbaar korrel zijn.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Producent: Familie Capdevielle in Pauillac (33250)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 12 - 2017
Morgon Les Charmes (2019) - Domaine De La Croix Des Charmes - BEAUJOLAIS
Domaine: Domaine de la Croix des Charmes
Appellation: Morgon
Oogstjaar: 2019
Druivenras: Gamay
Cultuur: Hoge Milieuwaarde
Label: Beschermde Oorsprongsbenaming